8 oktober 2021
20:00

Hammarby IF FF 2002

Referat: Djurgårdens IF FF 1 - Hammarby IF FF 2002

Årets näst sista derby slutade med delad poäng, 0-0 mot Hammarby på Kanalplan. Jag kan inte komma ihåg när jag senast såg en mållös match med tjejerna. Matchen föregicks av viss palaver. Via DIF-kansliet fick vi meddelande från Idrottsförvaltningen på kommunen att det väntades en "invasion" på Enskede IP (där vår match skulle spelas) av skolungdomar som olovandes tar planerna i besittning. Beskedet var att det kunde bli fler än 1000 personer och vi avråddes från att spela på Enskede IP. Istället blev alltså matchen flyttad till Hammarby IP/Kanalplan. Bortsett från att våra motståndare därmed fick hemmaplan gjorde det inte så mycket.

Själva spelet fungerade ganska bra i inledningen av de båda halvlekarna men sedan sjönk vi tillbaka och Hammarbys stora starka backar och mittfält kunde mata fram bollar till snabba forwards. Backlinjen höll dock undan det mesta och resten tog Edda hand om i första halvlek och Stina i den andra. Backlinjen som för övrigt fick en mycket ovanlig komposition i andra halvlek då Jojo behövde vila efter en lättare sträckning och även Tyra behövde vila. Då körde Linn H och Sara mittbackar. Ytterbackarna var Alva och Jovana från FA17 under hela matchen. Utöver Jovana lånade vi Siri och Olivia från FA17, tack alla tre för fina insatser! I övrigt präglades matchen av kamp, slit och hårt jobb. En sån här dag när vi inte riktigt fick till vårt spel är det härligt att se att alla jobbar på och försöker. Matchens behållning var Eddas fint när hon stod i mål i första halvlek och gjorde bort Hammarbys anfallare (även om sånt ger mig hjärtklappning).